Rozmarin

Rozmarinul, sau Rosmarinus officinalis, este o planta aromatica perena cu un puternic efect antiseptic si antibacterian. Datorita proprietatilor sale, inca din cele mai vechi timpuri, rozmarinul era folosit pentru conservarea carnii.

In timp, rozmarinul si-a castigat aprecierea in randul pasionatilor de gastronomie devenind astfel un condiment nelipsit in bucatariile moderne. Aroma desavarsita si gustul delicios i-au castigat aprecierea rozmarinului in randul gurmanzilor. Plantele aromatice, in general, au un parfum aparte care confera savoare preparatelor. De asemenea, acestea previn imbolnavirea.

Datorita compusilor chimici se mai utilizeaza in diverse boli: astenie, tulburari de memorie, astm bronsic, colita, ciroza, migrena. Chiar mai mult, ajuta in afectiunile cardiovasculare, ale sistemului nervos, combate cu succes durerile de reumatism si artrita, are proprietati diuretice, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare si ajuta digestia. Digestia fiind prima line de aparare impotriva bolilor.

Plantele aromatice fac parte din alimentatia sanatoasa intrucat sunt foarte bogate in vitamina A, B, C, contin antioxidanti fenolici, numeroase uleiuri volatile cineol, camfen, borneol, alfa pinen.

Dacă ești interesat de Rozmarin atunci este posibil să te intereseze și restul produselor noastre. Ține minte, le poți vizualiza pe toate aici.